Get Adobe Flash player

Kalėdiniai sausainiai

 

Sviestiniai-riešutiniai trapūs sausainiai

 

Sudėtis:

250 ml (stiklinė) sviesto; 125 ml rudojo cukraus; 500 ml miltų; 250 ml pekano riešutų; 2 arb. šaukšteliai vanilės; žiupsnelis druskos.

 

Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę su kepimo skarda (ir joje įklotu kepimo popieriumi) iki 160 laipsnių.
  2. Išplakite sviestą su cukrumi, įdėkite miltus, riešutus, vanilę, druską ir vėl išplakite.
  3. Suvyniokite tešlą į plastiką ir padėkite į šaldytuvą 30-60 min.
  4. Ranka suformuokite 2 cm skersmens kamuoliukus ir juos suplokite iki 1 cm storio su stiklinės dugnu, pabarstytu miltais.
  5. Sausainių formelėmis suformuokite sausainius ir įdėkite kepti 25-30 min., kol švelniai paruduos.

 

 

Sausainiai „Sniego gniūžtės“

 

Sudėtis:

1 stiklinė sviesto; 0,5 stiklinės cukraus pudros; 1 arb. šaukštelis vanilės; 2,5 stiklinės miltų;  0,25 arb.šaukštelio druskos; 0,75 stiklinės smulkintų pekano riešutų.

 

Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
  2. Išsukite sviestą ir cukrų, supilkite vanilę, miltus, druską, riešutus.
  3. Suformuokite kamuoliukus.
  4. Sudėkite ant sviestinio popieriaus ir kepkite 15 min.
  5. Apibarstykite cukraus pudra. Atvėsusius sausainius dar kartą apibarstykite cukraus pudra.

 

Sausainiai „Kalėdų eglutės

 

Sudėtis:

1 stiklinė sviesto; 1 stiklinė cukraus; 2 dideli kiaušiniai; 2 arb. šaukšteliai vanilės; 3 stiklinės miltų; 0,5 arb.šaukštelio kepimo sodos; 0,75 arb. šaukštelio druskos; žalias ir raudonas spalvotas cukrus, saldainiukai; dražė.

 

Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
  2. Išplakite sviestą ir cukrų, įmuškite kiaušinius, įdėkite vanilę.
  3. Suberkite miltus, sodą, druską ir išmaišykite. Jei tešla per skysta, dar įdėkite miltų.
  4. Iš tešlos suformuokite du rutulius ir padėkite juos į šaldytuvą 1 val.
  5. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje 10-15 min., tuomet iškočiokite.
  6. tešlos suformuokite (išpjaukite, iškirskite su formelėmis) eglutės formas.
  7. Sausainius sudėkite kepti.
  8. Pabarstykite spalvotu cukrumi, kepkite 8-10 min., kol pagels.

 

 

Cukriniai sausainiai

 

Sudėtis:

0,5 stiklinės sviesto; 0,5 stiklinės cukraus; 1 didelis kiaušinio trynys; 1 arb.šaukštelis vanilės; 1,5 stiklinės miltų; 1/8 arb.šaukštelio druskos.

 

Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių.
  2. Išmaišykite sviestą, cukrų, įdėkite kiaušinio trynį, vanilę, miltus ir druską.
  3. Tešlą iškočiokite ir iškirskite formeles.
  4. Kepkite 15-20 min., kol švelniai paruduos.
  5. Iškepusius ir atvėsusius sausainius puoškite pagal pageidavimą.

 

Imbieriniai kalėdiniai sausainiai

 

Sudėtis:

1 stiklinė cukraus; 2 arb.šaukšteliai smulkaus imbiero; 1 arb.šaukštelis muškato riešutų; 1 arb.šaukštelis cinamono; 0,5 arb.šaukštelio druskos; 1,5 arb.šaukštelio kepimo sodos; 1 stiklinė margarino; 0,5 stiklinės kondensuoto pieno; 1 stiklinė melasos sirupo; 0,75 arb.šaukštelio vanilės; 0,75 arb.šaukštelio citrinos ekstrakto; 4 stiklinės miltų.

 

Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių.
  2. Sumaišykite cukrų, imbierą, riešutus, cinamoną, druską, kepimo sodą. Įmaišykite išlydytą margariną, kondensuotą pieną, melasą, vanilę, citrinos ekstraktą. Įmaišykite miltus. Tešla turi nelipti prie pirštų. Jei reikia, įberkite papildomai 0,5 stiklinės miltų.
  3. Iškočiokite tešlą ir iškirskite sausainių formeles.
  4. Kepkite 10-12 min.

 

 

Įsigyk tai, ko reikia vaišių stalui, neišeidamas iš namų!

 

Daugiau kalėdinių patiekalų (Kalėdų maisto) receptų:

Kalėdinis pyragas

Kalėdinis namelis

Patarimai, kaip papuošti kalėdinius kepinius

 

 



2012-2016 ©  Visos teisės saugomos   Naudojimosi taisyklės