Get Adobe Flash player

Kalėdiniai gėrimai

 

Baltas karštas šokoladas

 

Sudėtis:

3,25 stiklinės 2,5% pieno; 170 g smulkinto baltojo šokolado; 1 plaktas kiaušinis; 0,25 arb.šaukštelio raudonojo ankštinio pipiro; 0,5 arb.šaukštelio cinamono.

 

Eiga:

  1. Ištirpinkite šokoladą, įmaišykite pipirą ir cinamoną, kiaušinį.
  2. Mišinį supilkite į 1 stiklinę pieno ir plakite apie 2 min. Palaipsniui supilkite likusį pieną ir pakaitinkite, bet neužvirkite.
  3. Karštą šokoladą supilkite į puodelius ir papuoškite cinamonu.

 

Kalėdinis karštas šokoladas

 

Sudėtis:

3 stiklinės pieno; 1/3 stiklinės pusiau saldaus šokolado; 1 valg.šaukštas cukraus; 0,5 arb.šaukštelio cinamono; 1 kiaušinis

 

Eiga:

  1. Lengvai pašildykite pieną, įdėkite sutrintą šokoladą, cukrų, cinamoną, suplaktą kiaušinį.
  2. Pakaitinkite kol suputos, bet neužvirkite.
  3. Pamaišykite ir supilkite į puodelius, papuoškite cinamonu.

 

 

Kreminė karšta kakava

 

Sudėtis:

1/3 stiklinės nesaldžios kakavos; 0,75 stiklinės cukraus; žiupsnelis druskos; 1/3 stiklinės verdančio vandens; 3,5 stiklinės pieno; 0,75 arb.šaukštelio vanilės; 0,5 stiklinės pusriebės grietinėlės.

 

Eiga:

  1. Sumaišykite kakavą, cukrų, druską puode. Supilkite verdantį vandenį. Palengva maišant pavirinkite 2 min.
  2. Supilkite pieną ir pakaitinkite, bet neužvirkite.
  3. Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite vanilę.
  4. Supilkite į puodelius, papuoškite plakta grietinėle.

 

Imbierinė late kava

 

Sudėtis:

55 g espresso kavos; 2 valg.šaukštai imbierinio sirupo; 0,5 stiklinės šilto pieno; 1/8 stiklinės plaktos grietinėlės; žiupsnelis muškato riešutų; žiupsnelis cinamono; 0,5 arb.šaukštelio vanilinės pudros

 

Eiga:

  1. Sumaišykite kavą su sirupu, įpilkite pieną.
  2. Papuoškite grietinėle, riešutais, cinamonu, vanile.

 

 

 

Šiltas ir aromatingas punšas

 

Sudėtis:

2 apelsinai; 8 gvazdikėliai; 6 stiklinės obuolių sulčių; 1 cinamono lazdelė; 0,25 arb.šaukštelio muškato riešutų; 0,25 stiklinės medaus; 3 valg.šaukštai citrinos sulčių; 2,25 stiklinės ananasų sulčių.

 

Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
  2. Pakepinkite orkaitėje apelsinus, kuriuose susmaigstykite gvazdikėlius 30 min.
  3. Sumaišykite obuolių sultis, cinamono lazdelę, užvirinkite ir pavirkite 5 min. ant vidutinės ugnies.
  4. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite riešutus, medų, citrinos ir ananasų sultis.
  5. Patiekite karštą su plaukiojančiais apelsinais, susmaigstytais gvazdikėliais.

 

Įsigyk tai, ko reikia vaišių stalui, neišeidamas iš namų!

 

 

Kūčių ir Kalėdų valgių patiekalų receptai:

Kūčių stalas

Kalėdinis kalakutas

Kalėdiniai desertai

 



2012-2018 ©  Visos teisės saugomos   Naudojimosi taisyklės