Kalėdiniai gėrimai
Baltas karštas šokoladas
Sudėtis:
3,25 stiklinės 2,5% pieno; 170 g smulkinto baltojo šokolado; 1 plaktas kiaušinis; 0,25 arb.šaukštelio raudonojo ankštinio pipiro; 0,5 arb.šaukštelio cinamono.
Eiga:
- Ištirpinkite šokoladą, įmaišykite pipirą ir cinamoną, kiaušinį.
- Mišinį supilkite į 1 stiklinę pieno ir plakite apie 2 min. Palaipsniui supilkite likusį pieną ir pakaitinkite, bet neužvirkite.
- Karštą šokoladą supilkite į puodelius ir papuoškite cinamonu.
Kalėdinis karštas šokoladas
Sudėtis:
3 stiklinės pieno; 1/3 stiklinės pusiau saldaus šokolado; 1 valg.šaukštas cukraus; 0,5 arb.šaukštelio cinamono; 1 kiaušinis
Eiga:
- Lengvai pašildykite pieną, įdėkite sutrintą šokoladą, cukrų, cinamoną, suplaktą kiaušinį.
- Pakaitinkite kol suputos, bet neužvirkite.
- Pamaišykite ir supilkite į puodelius, papuoškite cinamonu.
Kreminė karšta kakava
Sudėtis:
1/3 stiklinės nesaldžios kakavos; 0,75 stiklinės cukraus; žiupsnelis druskos; 1/3 stiklinės verdančio vandens; 3,5 stiklinės pieno; 0,75 arb.šaukštelio vanilės; 0,5 stiklinės pusriebės grietinėlės.
Eiga:
- Sumaišykite kakavą, cukrų, druską puode. Supilkite verdantį vandenį. Palengva maišant pavirinkite 2 min.
- Supilkite pieną ir pakaitinkite, bet neužvirkite.
- Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite vanilę.
- Supilkite į puodelius, papuoškite plakta grietinėle.
Imbierinė late kava
Sudėtis:
55 g espresso kavos; 2 valg.šaukštai imbierinio sirupo; 0,5 stiklinės šilto pieno; 1/8 stiklinės plaktos grietinėlės; žiupsnelis muškato riešutų; žiupsnelis cinamono; 0,5 arb.šaukštelio vanilinės pudros
Eiga:
- Sumaišykite kavą su sirupu, įpilkite pieną.
- Papuoškite grietinėle, riešutais, cinamonu, vanile.
Šiltas ir aromatingas punšas
Sudėtis:
2 apelsinai; 8 gvazdikėliai; 6 stiklinės obuolių sulčių; 1 cinamono lazdelė; 0,25 arb.šaukštelio muškato riešutų; 0,25 stiklinės medaus; 3 valg.šaukštai citrinos sulčių; 2,25 stiklinės ananasų sulčių.
Eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
- Pakepinkite orkaitėje apelsinus, kuriuose susmaigstykite gvazdikėlius 30 min.
- Sumaišykite obuolių sultis, cinamono lazdelę, užvirinkite ir pavirkite 5 min. ant vidutinės ugnies.
- Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite riešutus, medų, citrinos ir ananasų sultis.
- Patiekite karštą su plaukiojančiais apelsinais, susmaigstytais gvazdikėliais.
Įsigyk tai, ko reikia vaišių stalui, neišeidamas iš namų!
Kūčių ir Kalėdų valgių patiekalų receptai: