Kūčių gėrimai

Džiovintų vaisių kompotas

 

Sudėtis:

680 g džiovintų vaisių (slyvų, abrikosų, figų, obuolių, persikų, kriaušių, uogų); 8 stiklinės vandens; 8 gvazdikėliai; 2 cinamono lazdelės; citrinos žievelės; 1 stiklinė cukraus (arba pagal skonį).

 

Eiga:

  1. Puode sumaišykite vaisius, vandenį, prieskonius, žieveles, cukrų. Užvirinkite maišydami. Pavirkite 20 min. arba kol vaisiai suminkštės ir sirupas išsiskirs. Jei per tiršta, įpilkite vandens. Jei per skysta, dar pavirkite, kad skystis išgaruotų.
  2. Atvėsinkite ir patiekite.

Braškinis kisielius

 

Sudėtis:

1 stiklinė vandens; 0,5 stiklinės cukraus; 3 valg.šaukštai bulvių krakmolo; 0,5 stiklinės šalto vandens; 0,5 kg trintų braškių.

 

Eiga:

  1. Užvirinkite stiklinę vandens, sudėkite cukrų. Nuimkite nuo ugnies.
  2. Ištirpdykite bulvių krakmolą pusėje stiklinės šalto vandens ir įmaišykite į vandenį su cukrumi. Vėl užvirkite maišydami pastoviai. Sudėkite braškes ir išmaišykite.
  3. Atvėsinkite ir patiekite.

 

Aguonpienis

 

Sudėtis:

2 stiklinės aguonų; 3 stiklinės verdančio vandens; 2 valg.šaukštai cukraus.

 

Eiga:

  1. Aguonas užpilkite vandeniu ir palikite 10 min. ar ilgiau.
  2. Sukapokite su blenderiu 3-4 min. max greičiu.
  3. Palikite atvėsti 5 min.
  4. Sudėkite cukrų, jei trūksta, įpilkite vandens.