Patarimai, kaip papuošti kalėdinius kepinius

Glajus

 

Paprasčiausias glajus daromas iš cukraus, sviesto arba riebalų ir pieno ar vandens.

 

Sviestinis glajus

Sudėtis:

2/3 stiklinės sviesto; 4 stiklinės cukraus; 2 valg.šaukštai pieno; 1 arb.šaukštelis vanilės; valgomieji dažai.

 

Eiga:

Sumaišyti sviestą, cukrų, pieną (3-4 min.). Sudėti vanilę ir maistinius dažus. Uždėti ant sausainių.

Sviesto-grietinėlės glajus

Sudėtis:

2 stiklinės cukraus; 2,5 valg.šaukštai grietinėlės; 4 valg.šaukštai sviesto; 1 arb.šaukštelis vanilės.

Eiga:

Pašildyti grietinėlę ir sviestą, kol sviestas išsilydys. Įmaišyti vanilę ir cukrų. Nuimti nuo ugnies ir suplakti, kol sutirštės.

 

Šokoladinis sviestinis glajus

Sudėtis:

1,5 stiklinės cukraus; 0,25 stiklinės sviesto; 1 žiupsnelis druskos; 28 g nesaldaus išlydyto šokolado; 1,5 valg.šauktai pieno; 1 arb.šaukštelis vanilės.

Eiga:

Suplakti sviestą, cukrų, druską. Sudėti išlydytą šokoladą, pieną, vanilę ir suplakti.

 

Šokoladinis glajus

Sudėtis:

5,3 valg.šaukštai sviesto; 0,5 stiklinės kakavos miltelių; 1 žiupsnelis druskos; 3 valg.šaukštai verdančio vandens; 1,5 stiklinės cukraus.

Eiga:

Sumaišyti sviestą, sudėti kakavą, druską, verdantį vandenį. Sumaišyti. Sudėti cukraus pudrą ir vėl maišyti. Jei per tiršta, įpilti vandens. Jei per skysta, įdėti cukraus pudros.

 

Paprastas šokoladinis glajus

Sudėtis:

1 stiklinė cukraus; 2 valg.šaukštai pieno; 28 g nesaldaus išlydyto šokolado.

Eiga:

Sumaišyti pieną, cukrų, šokoladą.

 

Karališkasis glajus

Sudėtis:

4 kiaušinių baltymai; 4 stiklinės cukraus; 1 arb.šaukštelis citrinos sulčių.

Eiga:

Suplakti kiaušinių baltymus, kol taps putoti, sudėkite cukrų ir citrinos sultis. Vėl suplakite.

Vanilinis glajus

Sudėtis:

1,5 stiklinės cukraus; 2,5 arb.šaukšteliai pieno; 1/8 arb.šaukštelio druskos; 0,25 arb.šaukštelio vanilės; 1 arb.šaukštelis sviesto.

Eiga:

Išlydykite sviestą. Sudėkite kitus ingridientus ir suplakite, kol pasidarys kaip kremas.

Spalvos ir skoniai

 

Norėdami suteikti skonį glajui, naudokite vanilės, citrinos, apelsino ar migdolų ekstraktus. Ryškesnėms spalvoms naudokite maistinius dažus.

Šokoladas

 

Galite panardinti sausainius išlydytame juodame ar baltame šokolade. Tuomet pabarstykite pistacijomis, lazdyno riešutais, pekano riešutais, razinomis ir t.t., kol šokoladas drėgnas.

 

Pabarstai

 

Pabarstykite kepinius cukrumi, spalvotu cukrumi, riešutais, kokoso drožlėmis, sezamo sėklomis, kakava, cukraus pudra.