Kalėdiniai gėrimai

Baltas karštas šokoladas

 

Sudėtis:

3,25 stiklinės 2,5% pieno; 170 g smulkinto baltojo šokolado; 1 plaktas kiaušinis; 0,25 arb.šaukštelio raudonojo ankštinio pipiro; 0,5 arb.šaukštelio cinamono.

 

Eiga:

  1. Ištirpinkite šokoladą, įmaišykite pipirą ir cinamoną, kiaušinį.
  2. Mišinį supilkite į 1 stiklinę pieno ir plakite apie 2 min. Palaipsniui supilkite likusį pieną ir pakaitinkite, bet neužvirkite.
  3. Karštą šokoladą supilkite į puodelius ir papuoškite cinamonu.

 

Kalėdinis karštas šokoladas

 

Sudėtis:

3 stiklinės pieno; 1/3 stiklinės pusiau saldaus šokolado; 1 valg.šaukštas cukraus; 0,5 arb.šaukštelio cinamono; 1 kiaušinis

 

Eiga:

  1. Lengvai pašildykite pieną, įdėkite sutrintą šokoladą, cukrų, cinamoną, suplaktą kiaušinį.
  2. Pakaitinkite kol suputos, bet neužvirkite.
  3. Pamaišykite ir supilkite į puodelius, papuoškite cinamonu.

 

Kreminė karšta kakava

 

Sudėtis:

1/3 stiklinės nesaldžios kakavos; 0,75 stiklinės cukraus; žiupsnelis druskos; 1/3 stiklinės verdančio vandens; 3,5 stiklinės pieno; 0,75 arb.šaukštelio vanilės; 0,5 stiklinės pusriebės grietinėlės.

 

Eiga:

  1. Sumaišykite kakavą, cukrų, druską puode. Supilkite verdantį vandenį. Palengva maišant pavirinkite 2 min.
  2. Supilkite pieną ir pakaitinkite, bet neužvirkite.
  3. Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite vanilę.
  4. Supilkite į puodelius, papuoškite plakta grietinėle.

 

Imbierinė late kava

 

Sudėtis:

55 g espresso kavos; 2 valg.šaukštai imbierinio sirupo; 0,5 stiklinės šilto pieno; 1/8 stiklinės plaktos grietinėlės; žiupsnelis muškato riešutų; žiupsnelis cinamono; 0,5 arb.šaukštelio vanilinės pudros

 

Eiga:

  1. Sumaišykite kavą su sirupu, įpilkite pieną.
  2. Papuoškite grietinėle, riešutais, cinamonu, vanile.

 

 

Šiltas ir aromatingas punšas

 

Sudėtis:

2 apelsinai; 8 gvazdikėliai; 6 stiklinės obuolių sulčių; 1 cinamono lazdelė; 0,25 arb.šaukštelio muškato riešutų; 0,25 stiklinės medaus; 3 valg.šaukštai citrinos sulčių; 2,25 stiklinės ananasų sulčių.

 

Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
  2. Pakepinkite orkaitėje apelsinus, kuriuose susmaigstykite gvazdikėlius 30 min.
  3. Sumaišykite obuolių sultis, cinamono lazdelę, užvirinkite ir pavirkite 5 min. ant vidutinės ugnies.
  4. Nuimkite nuo ugnies, įmaišykite riešutus, medų, citrinos ir ananasų sultis.
  5. Patiekite karštą su plaukiojančiais apelsinais, susmaigstytais gvazdikėliais.