Baltasis kalėdinis vaisių pyragas
Sudėtis:
1,5 stiklinės konservuotų ananasų gabaliukų; 3 stiklinės auksinių razinų; 1,5 stiklinės konservuotų vyšnių; 1 stiklinė džiovintų besėklių razinų arba serbentų; 55 g apelsino žievelių; 55 g citrinos žievelių; 0,5 stiklinės apelsinų sulčių; 2 stiklinės sviesto; 4 stiklinės cukraus; 8 kiaušiniai; 4 stiklinės smulkintų pekano riešutų; 3 stiklinės miltų.
Eiga:
- Susmulkinkite ananasus, razinas, vyšnias, sumaišykite su serbentais, žievelėmis.
- Pamerkite apelsinų sultyse nakčiai.
- Įkaitinkite orkaitę iki 135 laipsnių. Įdėkite į orkaitę mažą indą su vandeniu ir kepimo skardas su kepimo popieriumi.
- Sumaišykite sviestą ir cukrų, įmaišykite išplaktus kiaušinių trynius.
- Įmaišykite vaisius, sultis, pekano riešutus, miltus.
- Išplakite kiaušinių baltymus atskirame inde, supilkite į tešlą.
- Pripildykite mišinio 2/3 skardos.
- Kepkite 2-2,5 val. kol lengvai parus ir medinis smeigtukas (dantų krapštukas) įbedus ir ištraukus bus švarus.
Tradicinis kalėdinis imbierinis pyragas
Sudėtis:
0,5 stiklinės cukraus; 0,5 stiklinės sviesto; 1 kiaušinis; 1 stiklinė sirupo (melasos); 2,5 stiklinės miltų; 1,5 arb.šaukštelio kepimo miltelių; 1 arb.šaukštelis cinamono; 1 arb.šaukštelis džiovinto imbiero; 0,5 arb.šaukštelio gvazdikėlių; 0,5 arb.šaukštelio druskos; 1 stiklinė karšto vandens.
Eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Kartu įkaitinkite kepimo indą.
- Sumaišykite sviestą ir cukrų, įmuškite kiaušinį, įpilkite sirupą.
- Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną, imbierą, gvazdikėlius. Sudedame į skystų ingredientų tešlą. Įpilame vandenį.
- Viską supilame į kepimo formą ir kepame 1 val., kol įbestas į centrą peilis ištraukiamas švarus.
Spanguolinis kalėdinis pudingo pyragas
Sudėtis:
6 valg.šaukštai sviesto; 2 stiklinės cukraus; 4 stiklinės miltų; 4 arb.šaukšteliai kepimo miltelių; 1 arb.šaukštelis druskos; 2 stiklinės kondensuoto (sutirštinto) pieno; 340 g spanguolių.
Padažui: 1 stiklinė sviesto; 2 stiklinės cukraus; 1 stiklinė riebios grietinėlės; 1 arb.šaukštelis vanilės ekstrakto.
Eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 165 laipsnių. Kartu įkaitinkite kepimo formą.
- Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską.
- Kitame inde sumaišykite 6 šaukštus sviesto ir 2 stiklines cukraus, kol masė pasidarys šviesi ir puri.
- Mišinį supilkite į miltų mišinį, sudėkite kondensuotą pieną. Įmaišykite spanguoles.
- Sudėkite tešlą į kepimo indą ir kepkite 50-60 min., kol dantų krapštukas įsmeigus į centrą bus ištrauktas švarus.
- Atvėsinkite.
- Padažui puode sumaišykite sviestą, cukrų, grietinėlę, užvirinkite ir pavirinkite ant vidutinės ugnies 10 min.
- Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite vanilę.
- Patiekite gabaliukais pjaustytą pyragą, aplietą karštu padažu.
Lengvas kalėdinis vaisių pyragas
Sudėtis:
1/8 stiklinės džiovintų smulkintų vyšnių; 1/8 stiklinės džiovinto smulkinto mango; 0,25 stiklinės džiovintų spanguolių; 0,25 stiklinės džiovintų serbentų; 2 valg.šaukštai smulkintos citrinos; 0,5 stiklinės sviesto; 0,25 stiklinės rudojo cukraus; 1 kiaušinis; 0,5 stiklinės miltų; 1/8 stiklinės kepimo miltelių; 0,25 arb.šaukštelio druskos; 0,25 arb.šaukštelio cinamono; 0,25 stiklinės melasos sirupo; 2 valg.šaukštai pieno; 0,25 stiklinės smulkintų pekano riešutų.
Eiga:
- Išmirkykite vyšnias, mango, spanguoles, serbentus, citriną 24 val.
- Įkaitinkite orkaitę iki 165 laipsnių. Taip pat įkaitinkite kepimo indą.
- Sumaišykite sviestą, cukrų, įmuškite kiaušinį. Sumaišykite su miltų, kepimo miltelių, druskos, cinamono mišiniu. Įdėkite melasą ir pieną. Sudėkite vaisius ir riešutus.
- Sudėkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 40-45 min.
Kalėdų vaisių pyragas
Sudėtis:
1,5 stiklinės razinų; 1 stiklinė konservuotų vyšnių; 0,75 stiklinės smulkintų datulių; 0,75 stiklinės konservuotų ananasų; 0,75 stiklinės smulkintų riešutų; 0,5 stiklinės kokoso drožlių; 3 stiklinės miltų; 1 arb.šaukštelis kepimo miltelių; 0,6 arb.šaukštelio druskos; 1 stiklinė sviesto; 1,25 stiklinės cukraus; 1 arb.šaukštelis citrinos žievelių; 4 kiaušiniai; 2 arb.šaukšteliai citrinos sulčių.
Eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių.
- Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, įmaišykite razinas, datules, vyšnias, ananasus, riešutus, kokosą.
- Kitame dubenyje sumaišykite sviestą su cukrumi, sudėkite citrinos žieveles, sultis, kiaušinius, viską sumaišykite. Įpilkite vaisių mišinį.
- Sudėkite tešlą į kepimo indą ir kepkite 2 val.
Kalėdinis pyragas
Sudėtis:
225 g konservuotų vyšnių; 225 g konservuotų citrusų žievelių; 2 stiklinės razinų; 1 stiklinė džiovintų serbentų; 1 stiklinė datulių; 65 g migdolų; 2,5 stiklinės miltų; 0,5 arb.šaukštelio kepimo sodos; 1 arb.šaukštelis gvazdikėlių; 1 arb.šaukštelis kvapiųjų pipirų; 1 arb.šaukštelis cinamono; 0,5 arb.šaukštelio druskos; 1 stiklinė sviesto; 2 stiklinės rudojo cukraus; 6 kiaušiniai; 0,75 stiklinės melasos sirupo; 0,75 stiklinės obuolių sulčių.
Eiga:
- Sumaišykite vyšnias, citrusų žieveles, razinas, serbentus, datules, migdolus. Pamirkykite 2 val. arba per naktį. Apibarstykite 0,5 stiklinės miltų.
- Įkaitinkite orkaitę iki 135 laipsnių.
- Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, gvazdikėlius, pipirus, cinamoną, druską.
- Kitame dubenyje išmaišykite sviestą, cukrų, kiaušinius.
- Kitame dubeny sumaišykite melasą ir obuolių sultis. Sudėkite į sviesto mišinį, tuomet į miltų mišinį, suberkite vaisius.
- Kepkite 3-3,5 val., kol įbestas į centrą dantų krapštukas bus ištrauktas švarus.
Greitas kalėdinis vaisių pyragas
Sudėtis:
2,5 stiklinės miltų; 1 arb.šaukštelis kepimo sodos; 2 kiaušiniai; 800 g uogienės įdarui; 400 g kondensuoto pieno; 1 stiklinė smulkintų graikinių riešutų; 2 stiklinės konservuotų vaisių.
Eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių.
- Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
- Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, uogienę, kondensuotą pieną, vaisius, riešutus. Sudėkite miltų mišinį.
- Kepkite 2 val., kol lengvai parus.
Kalėdinis aguonų pyragas
Sudėtis:
3 stiklinės miltų; 0,5 arb.šaukštelio kepimo sodos; 0,5 arb.šaukštelio druskos; 2 stiklinės cukraus; 4 kiaušiniai; 0,5 arb.šaukšteliai vanilės; 1 stiklinė augalinio aliejaus; 370 g kondensuoto pieno; 0,25 stiklinės aguonų.
Eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
- Sumaišykite miltus, kepimo sodą, druską, cukrų. Centre padarykite ertmę ir sudėkite kiaušinius, vanilę, aliejų, pieną. Viską sumaišykite, sudėkite aguonas.
- Kepkite 1 val., kol dantų krapštukas įsmeigus į centrą bus ištrauktas švarus.
Gardžių Kalėdų valgių!