Kalėdinis pyragas

Kalėdinis pyragas

 

Baltasis kalėdinis vaisių pyragas

 

Sudėtis:

1,5 stiklinės konservuotų ananasų gabaliukų; 3 stiklinės auksinių razinų; 1,5 stiklinės konservuotų vyšnių; 1 stiklinė džiovintų besėklių razinų arba serbentų; 55 g apelsino žievelių; 55 g citrinos žievelių; 0,5 stiklinės apelsinų sulčių; 2 stiklinės sviesto; 4 stiklinės cukraus; 8 kiaušiniai; 4 stiklinės smulkintų pekano riešutų; 3 stiklinės miltų.

 

Eiga:

  1. Susmulkinkite ananasus, razinas, vyšnias, sumaišykite su serbentais, žievelėmis.
  2. Pamerkite apelsinų sultyse nakčiai.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 135 laipsnių. Įdėkite į orkaitę mažą indą su vandeniu ir kepimo skardas su kepimo popieriumi.
  4. Sumaišykite sviestą ir cukrų, įmaišykite išplaktus kiaušinių trynius.
  5. Įmaišykite vaisius, sultis, pekano riešutus, miltus.
  6. Išplakite kiaušinių baltymus atskirame inde, supilkite į tešlą.
  7. Pripildykite mišinio 2/3 skardos.
  8. Kepkite 2-2,5 val. kol lengvai parus ir medinis smeigtukas (dantų krapštukas) įbedus ir ištraukus bus švarus.

 

Tradicinis kalėdinis imbierinis pyragas

 

Sudėtis:

0,5 stiklinės cukraus; 0,5 stiklinės sviesto; 1 kiaušinis; 1 stiklinė sirupo (melasos); 2,5 stiklinės miltų; 1,5 arb.šaukštelio kepimo miltelių; 1 arb.šaukštelis cinamono; 1 arb.šaukštelis džiovinto imbiero; 0,5 arb.šaukštelio gvazdikėlių; 0,5 arb.šaukštelio druskos; 1 stiklinė karšto vandens.

 

Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Kartu įkaitinkite kepimo indą.
  2. Sumaišykite sviestą ir cukrų, įmuškite kiaušinį, įpilkite sirupą.
  3. Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną, imbierą, gvazdikėlius. Sudedame į skystų ingredientų tešlą. Įpilame vandenį.
  4. Viską supilame į kepimo formą ir kepame 1 val., kol įbestas į centrą peilis ištraukiamas švarus.

 

Spanguolinis kalėdinis pudingo pyragas

 

Sudėtis:

6 valg.šaukštai sviesto; 2 stiklinės cukraus; 4 stiklinės miltų; 4 arb.šaukšteliai kepimo miltelių; 1 arb.šaukštelis druskos; 2 stiklinės kondensuoto (sutirštinto) pieno; 340 g spanguolių.

Padažui: 1 stiklinė sviesto; 2 stiklinės cukraus; 1 stiklinė riebios grietinėlės; 1 arb.šaukštelis vanilės ekstrakto.

 

Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 165 laipsnių. Kartu įkaitinkite kepimo formą.
  2. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską.
  3. Kitame inde sumaišykite 6 šaukštus sviesto ir 2 stiklines cukraus, kol masė pasidarys šviesi ir puri.
  4. Mišinį supilkite į miltų mišinį, sudėkite kondensuotą pieną. Įmaišykite spanguoles.
  5. Sudėkite tešlą į kepimo indą ir kepkite 50-60 min., kol dantų krapštukas įsmeigus į centrą bus ištrauktas švarus.
  6. Atvėsinkite.
  7. Padažui puode sumaišykite sviestą, cukrų, grietinėlę, užvirinkite ir pavirinkite ant vidutinės ugnies 10 min.
  8. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite vanilę.
  9. Patiekite gabaliukais pjaustytą pyragą, aplietą karštu padažu.

 

Lengvas kalėdinis vaisių pyragas

 

Sudėtis:

1/8 stiklinės džiovintų smulkintų vyšnių; 1/8 stiklinės džiovinto smulkinto mango; 0,25 stiklinės džiovintų spanguolių; 0,25 stiklinės džiovintų serbentų; 2 valg.šaukštai smulkintos citrinos; 0,5 stiklinės sviesto; 0,25 stiklinės rudojo cukraus; 1 kiaušinis; 0,5 stiklinės miltų; 1/8 stiklinės kepimo miltelių; 0,25 arb.šaukštelio druskos; 0,25 arb.šaukštelio cinamono; 0,25 stiklinės melasos sirupo; 2 valg.šaukštai pieno; 0,25 stiklinės smulkintų pekano riešutų.

 

Eiga:

  1. Išmirkykite vyšnias, mango, spanguoles, serbentus, citriną 24 val.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 165 laipsnių. Taip pat įkaitinkite kepimo indą.
  3. Sumaišykite sviestą, cukrų, įmuškite kiaušinį. Sumaišykite su miltų, kepimo miltelių, druskos, cinamono mišiniu. Įdėkite melasą ir pieną. Sudėkite vaisius ir riešutus.
  4. Sudėkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 40-45 min.

Kalėdų vaisių pyragas

 

Sudėtis:

1,5 stiklinės razinų; 1 stiklinė konservuotų vyšnių; 0,75 stiklinės smulkintų datulių; 0,75 stiklinės konservuotų ananasų; 0,75 stiklinės smulkintų riešutų; 0,5 stiklinės kokoso drožlių; 3 stiklinės miltų; 1 arb.šaukštelis kepimo miltelių; 0,6 arb.šaukštelio druskos; 1 stiklinė sviesto; 1,25 stiklinės cukraus; 1 arb.šaukštelis citrinos žievelių; 4 kiaušiniai; 2 arb.šaukšteliai citrinos sulčių.

 

Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių.
  2. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, įmaišykite razinas, datules, vyšnias, ananasus, riešutus, kokosą.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite sviestą su cukrumi, sudėkite citrinos žieveles, sultis, kiaušinius, viską sumaišykite. Įpilkite vaisių mišinį.
  4. Sudėkite tešlą į kepimo indą ir kepkite 2 val.

 

Kalėdinis pyragas

 

Sudėtis:

225 g konservuotų vyšnių; 225 g konservuotų citrusų žievelių; 2 stiklinės razinų; 1 stiklinė džiovintų serbentų; 1 stiklinė datulių; 65 g migdolų; 2,5 stiklinės miltų; 0,5 arb.šaukštelio kepimo sodos; 1 arb.šaukštelis gvazdikėlių; 1 arb.šaukštelis kvapiųjų pipirų; 1 arb.šaukštelis cinamono; 0,5 arb.šaukštelio druskos; 1 stiklinė sviesto; 2 stiklinės rudojo cukraus; 6 kiaušiniai; 0,75 stiklinės melasos sirupo; 0,75 stiklinės obuolių sulčių.

 

Eiga:

  1. Sumaišykite vyšnias, citrusų žieveles, razinas, serbentus, datules, migdolus. Pamirkykite 2 val. arba per naktį. Apibarstykite 0,5 stiklinės miltų.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 135 laipsnių.
  3. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, gvazdikėlius, pipirus, cinamoną, druską.
  4. Kitame dubenyje išmaišykite sviestą, cukrų, kiaušinius.
  5. Kitame dubeny sumaišykite melasą ir obuolių sultis. Sudėkite į sviesto mišinį, tuomet į miltų mišinį, suberkite vaisius.
  6. Kepkite 3-3,5 val., kol įbestas į centrą dantų krapštukas bus ištrauktas švarus.

 

Greitas kalėdinis vaisių pyragas

 

Sudėtis:

2,5 stiklinės miltų; 1 arb.šaukštelis kepimo sodos; 2 kiaušiniai; 800 g uogienės įdarui; 400 g kondensuoto pieno; 1 stiklinė smulkintų graikinių riešutų; 2 stiklinės konservuotų vaisių.

 

Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių.
  2. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinius, uogienę, kondensuotą pieną, vaisius, riešutus. Sudėkite miltų mišinį.
  4. Kepkite 2 val., kol lengvai parus.

 

 

Kalėdinis aguonų pyragas

 

Sudėtis:

3 stiklinės miltų; 0,5 arb.šaukštelio kepimo sodos; 0,5 arb.šaukštelio druskos; 2 stiklinės cukraus; 4 kiaušiniai; 0,5 arb.šaukšteliai vanilės; 1 stiklinė augalinio aliejaus; 370 g kondensuoto pieno; 0,25 stiklinės aguonų.

 

Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.
  2. Sumaišykite miltus, kepimo sodą, druską, cukrų. Centre padarykite ertmę ir sudėkite kiaušinius, vanilę, aliejų, pieną. Viską sumaišykite, sudėkite aguonas.
  3. Kepkite 1 val., kol dantų krapštukas įsmeigus į centrą bus ištrauktas švarus.

 

Gardžių Kalėdų valgių!