Kūčių žuvis

Paprasti silkių suktinukai

 

Sudėtis:

4 sūdytos/marinuotos silkės filė, supjaustytos į 3 dalis; marinuoti krapai, grybai, svogūnai; švieži krapai, petražolės.

 

Eiga:

  1. Uždėkite svogūną ar grybą ant silkės, suvyniokite ir perverkite smeigtuku (dantų krapštuku). Įdėkite į plastiką ir padėkite į šaldytuvą.
  2. Patiekiant apšlakstykite silkių marinatu, pabarstykite krapais, petražolėmis.

 

Lašišos-šparagų suktinukai

 

Sudėtis:

16 šparagų; 0,5 kg rūkytos lašišos, supjaustytos į 16 plonų juostelių; 1 didelis agurkas, supjaustytas į 16 plonų juostelių; 0,5 mažo raudonojo svogūno; 0,5 raudonojo pipiro.

Padažui: 0,5 stiklinės šviežių citrinos sulčių; 2 arb.šaukšteliai citrinos žievelių; 1 valg.šaukštas medaus; 2 arb.šaukšteliai kaparių; 1 valg.šaukštas šviežių krapų; 0,75 stiklinės alyvuogių aliejaus; druskos ir juodųjų pipirų; 4 citrinos skiltelės papuošimui.

 

Eiga:

  1. Apvirkite šparagus. Suvyniokite juos į lašišos juosteles.
  2. Kitoje lėkštės pusėje sudėkite agurkus, pabarstytus svogūnu ir raudonuoju pipiru.
  3. Sumaišykite padažo ingredientus.
  4. Apšlakstykite padažu žuvį ir agurkus. Papuoškite citrinos skiltelėmis.

 

 

Silkė su prieskoniais

 

Sudėtis:

4 didelės arba 6-8 mažos silkės be kaulų, išvalytos; druskos ir pipirų; mažas svogūnas, supjaustytas žiedeliais; 6 juodieji pipirai; 1-2 lauro lapai; kelios šakelės petražolių; 2/3 stiklinės acto; 2/3 stiklinės vandens.

 

Eiga:

  1. Išvalykite žuvį, pabarstykite druska ir pipirais.
  2. Sususkite į ritinėlius ir persmeikite smeigtukais.
  3. Sudėkite į indą kartu su svogūnais, pipirais, žolelėm. Užpilkite actu, vandeniu, kad padengtų žuvį.
  4. Uždenkite folija ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių 1 val. kol suminkštės.

 

Silkė su kornišonais

 

Sudėtis:

6 silkės be kaulų, išvalytos; 1 didelis svogūnas; 4 kornišonai.

Marinatui: 1 didelis svogūnas, 1 lauro lapas; 4 gvazdikėliai; 4 kvapieji pipirai; žiupsnis druskos; 8 juodieji pipirai; 1 arb.šaukštelis rudojo cukraus; 150 ml vandens; 150 ml acto.

 

Eiga:

  1. Išvalykite žuvį.
  2. Smulkiai supjaustykite svogūną, kornišonus ir sumaišykite. Šio mišinio dėkite ant kiekvienos žuvies vidinės dalies.
  3. Suvyniokite žuvį ir susmeikite smeigtukais.
  4. Sudėkite likusius svogūnus su kitais ingredientais į puodą ir užvirkite. Pavirkite kelias minutes. Šiuo skysčiu apipilkite silkių suktinukus.
  5. Leiskite atvėsti, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 3-4 dienoms.

 

Skanaus!