Paprasti silkių suktinukai
Sudėtis:
4 sūdytos/marinuotos silkės filė, supjaustytos į 3 dalis; marinuoti krapai, grybai, svogūnai; švieži krapai, petražolės.
Eiga:
Lašišos-šparagų suktinukai
Sudėtis:
16 šparagų; 0,5 kg rūkytos lašišos, supjaustytos į 16 plonų juostelių; 1 didelis agurkas, supjaustytas į 16 plonų juostelių; 0,5 mažo raudonojo svogūno; 0,5 raudonojo pipiro.
Padažui: 0,5 stiklinės šviežių citrinos sulčių; 2 arb.šaukšteliai citrinos žievelių; 1 valg.šaukštas medaus; 2 arb.šaukšteliai kaparių; 1 valg.šaukštas šviežių krapų; 0,75 stiklinės alyvuogių aliejaus; druskos ir juodųjų pipirų; 4 citrinos skiltelės papuošimui.
Eiga:
Silkė su prieskoniais
Sudėtis:
4 didelės arba 6-8 mažos silkės be kaulų, išvalytos; druskos ir pipirų; mažas svogūnas, supjaustytas žiedeliais; 6 juodieji pipirai; 1-2 lauro lapai; kelios šakelės petražolių; 2/3 stiklinės acto; 2/3 stiklinės vandens.
Eiga:
Silkė su kornišonais
Sudėtis:
6 silkės be kaulų, išvalytos; 1 didelis svogūnas; 4 kornišonai.
Marinatui: 1 didelis svogūnas, 1 lauro lapas; 4 gvazdikėliai; 4 kvapieji pipirai; žiupsnis druskos; 8 juodieji pipirai; 1 arb.šaukštelis rudojo cukraus; 150 ml vandens; 150 ml acto.
Eiga:
Skanaus!