Kūčių sriuba
Paprasti Kūčių vakaro barščiai
Sudėtis:
4 burokėliai; 4 daržovių sultinio kubeliai; 1 smulkinta skiltelė česnako; 1 arb.šaukštelis cukraus; 2 valg.šaukštai šviežių citrinos sulčių; druskos ir juodųjų pipirų; švieži krapai papuošimui.
Eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
- Suvyniokite burokėlius į foliją ir kepkite, kol suminkštės 30-45 min.
- Atvėsinkite.
- Užvirkite vandenį su sultiniu, įdėkite burokėlius, česnaką, cukrų, sultis, druską, pipirus. Pavirkite 10 min.
- Patiekite karštą su virtomis bulvėmis ir krapais.
Džiovintų baravykų ir burokėlių sriuba
Sudėtis:
1 didelis burokėlis (išvirtas); 2 vidutinės bulvės, pjaustytos kubeliais; 30 g džiovintų baravykų; 1 morka; 1 svogūnas; 2 valg.šaukštai pomidorų padažo; raudonėliai; druska ir pipirai; 1 lauro lapas; 2 l vandens; 2 valg.šaukštai alyvuogių aliejaus; 3 valg.šaukštai acto; petražolių.
Eiga:
- Sudedame grybus į verdantį vandenį ir paverdame 15 min.
- Sudedame į puodą aliejų, svogūnus ir pakepiname, kol suminkštės, sudedame smulkintas morkas, bulves, druską, pipirus, raudonėlius, lauro lapą. Užpilame vandeniu ir paverdame 15 min., kol daržovės suminkštės.
- Sutriname sriubą blenderiu.
- Susmulkiname apvirtus grybus, sudedame į sriubą, taip pat įdedame actą, smulkintą burokėlį. Užviriname, sudedame pomidorų padažą ir petražoles. Užviriname ir nuimame nuo ugnies.
Skanaus!