Kūčių sriuba

Paprasti Kūčių vakaro barščiai

 

Sudėtis:

4 burokėliai; 4 daržovių sultinio kubeliai; 1 smulkinta skiltelė česnako; 1 arb.šaukštelis cukraus; 2 valg.šaukštai šviežių citrinos sulčių; druskos ir juodųjų pipirų; švieži krapai papuošimui.

Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  2. Suvyniokite burokėlius į foliją ir kepkite, kol suminkštės 30-45 min.
  3. Atvėsinkite.
  4. Užvirkite vandenį su sultiniu, įdėkite burokėlius, česnaką, cukrų, sultis, druską, pipirus. Pavirkite 10 min.
  5. Patiekite karštą su virtomis bulvėmis ir krapais.

 

 

Džiovintų baravykų ir burokėlių sriuba

 

Sudėtis:

1 didelis burokėlis (išvirtas); 2 vidutinės bulvės, pjaustytos kubeliais; 30 g džiovintų baravykų; 1 morka; 1 svogūnas; 2 valg.šaukštai pomidorų padažo; raudonėliai; druska ir pipirai; 1 lauro lapas; 2 l vandens; 2 valg.šaukštai alyvuogių aliejaus; 3 valg.šaukštai acto; petražolių.

 

Eiga:

  1. Sudedame grybus į verdantį vandenį ir paverdame 15 min.
  2. Sudedame į puodą aliejų, svogūnus ir pakepiname, kol suminkštės, sudedame smulkintas morkas, bulves, druską, pipirus, raudonėlius, lauro lapą. Užpilame vandeniu ir paverdame 15 min., kol daržovės suminkštės.
  3. Sutriname sriubą blenderiu.
  4. Susmulkiname apvirtus grybus, sudedame į sriubą, taip pat įdedame actą, smulkintą burokėlį. Užviriname, sudedame pomidorų padažą ir petražoles. Užviriname ir nuimame nuo ugnies.

 

Skanaus!